Meer over...

elke de bruyne

Hallo, ik ben Elke, mama van twee geweldige jongens van 8 en 10  jaar oud en samen met mijn partner Vic wonen wij in Gentbrugge.   

Naast mijn HR activiteit werk ik als zelfstandig coach. Ik word oprecht enthousiast en vaak ontroerd door de stappen die mensen zetten eens ze de tijd en het engagement nemen om hun aandacht naar binnen te richten.  Ik fungeer daarbij heel graag als spiegel. We praten over waar je tegenaan loopt, waar je onzekerheden zitten, maar zeker ook over wat jouw sterktes en talenten zijn, ook al zie je die misschien (even) niet.       

“De mens” heeft voor mij altijd al centraal gestaan, dat was al van kleins af aan zo. Vraag je aan mijn familie waar ik als kind door geboeid was, dan krijg je het antwoord ‘alles wat maar met en samen met anderen was’. Wat mensen drijft, hoe iemand zich ontplooit, waarom iemand een bepaalde denkwijze heeft, het blijft me boeien. Zelf heb ik met vallen en opstaan moeten (of mogen!) leren dat ik hoogsensitief ben. Sommige prikkels komen sterk binnen, emoties zijn soms sterk en bepaalde gebeurtenissen kunnen (of konden) me wel eens van mijn sokkel blazen, maar het omarmen ervan heeft me vooral veel rust, zelfvertrouwen en plezier in wat ik doe gegeven. En het helpt om ook mijn hoogsensitieve zoon goed te begrijpen en te begeleiden.

Collega’s en cliënten beschrijven mij als een intuïtieve denker, ik leg snel verbanden en merk snel op of er iets speelt. Op die manier kom ik snel tot de kern van de zaak en gaat onze aandacht en energie naar wat je effectief kan veranderen om terug gelukkiger in het leven te staan. 

Mijn aanpak is te typeren als helder, resultaatgericht, maar zacht en met centrale focus op waar jij nood aan hebt. Ik zie jou, ik hoor jou en hecht er belang aan dat we jouw tempo volgen. Samen leggen we een weg af in jouw groei. Ik vraag ook engagement van jou, groeien is niet altijd eenvoudig, weerstand hoort erbij, maar ik kan je alvast vertellen dat de weg naar groei oprecht boeiend en bevrijdend kan zijn.

Sinds 2008 ondersteun ik organisaties in het realiseren van hun doelstellingen. Hierbij gaat mijn aandacht van nature sterk uit naar het begeleiden van groei. Zowel op individueel, als op teamniveau, werk ik samen met de medewerkers en leidinggevenden aan de ontplooiing van ieders potentieel.     

Ik geloof daarnaast als mens ook heel sterk in een totaal-visie, een gezonde geest in een gezond lichaam zeg maar. Verwacht van mij geen oordeel over wat kan en niet kan, noch sturend advies. Je kan je wel verwachten aan het feit dat ik je zal stimuleren om ook na te denken over slaap, voeding, beweging, ontspanning, enzoverder. Als je dat wenst, denk ik in dat kader samen met jou na over wat aanvullend kan werken op deze coaching.

Leren en blijven leren is voor mij ook een echte energiegever. Ik studeerde Orthopedagogiek aan UGent en behaalde nadien nog een Master in de Personeelswetenschappen (UAMS). De voorbije jaren volgde ik tal van opleidingen in het domein van persoonlijk leiderschap en ontwikkeling. In 2020 volgde ik de langdurige opleiding “professioneel en verbindend coachen” bij Jenny Gieseman, waar ik mijn hart verloor aan de visie van verbindend  communiceren. Nadien voltooide ik een opleiding als ACT therapeut en in 2023 volgde ik bij Saskia Klaaysen (expert HSP-HSS) in Nederland een opleiding m.b.t. afwijzingsgevoeligheid.  Afhankelijk van jouw vraag en behoefte, doorlopen we een traject op maat en zet ik ook andere denkkaders in, zoals positieve psychologie, oplossingsgericht werken, RET (rationeel-emotive therapie) en mindfulness

Voor meer informatie over mijn professionele loopbaan in HR kan je terecht op: https://www.linkedin.com/in/elkedebruyne1/ 

Ik kijk er oprecht naar uit om met je kennis te maken!

Visum klinisch orthopedagoog: 328448
RIZIV nummer:  7-01363-44-000
BTW nummer: BE0783707045

je hebt een vraag

    Tijl Uilenspiegelstraat 18 9050 Gentbrugge

    Bel of stuur bericht:
    +32 496 24 93 38

    Mail: elke@helderadviesencoaching.be